לאחרונה נדרשה השופטת יעל קלוגמן מבית משפט השלום בנתניה לסוגיית הפעלת חוסם קליטה
לטלפונים סלולריים אשר הותקן בבית החולים לניאדו בנתניה.
אותם חסמים, או ליתר דיוק: חוסמים אלקטרוניים, הם מכשירים שמיועדים לשבש או לחסום את אפשרות השימוש בטלפונים סלולריים. בית החולים מפעיל את החוסמים למטרה זו בימי שבת ומועדי ישראל, בתוך מבנה בית החולים בלבד, על מנת למנוע חילול שבת בבית החולים.
מתוך הבקשה עלה כי מדובר בשימוש במכשיר שמהווה לכאורה עבירה, ועל כן נתן בית המשפט את צו החיפוש. לאור טענות בית החולים הורתה השופטת על עיכוב פירוק המכשירים, אך כבר היה מאוחר מידי שכן הם פורקו. על כן זימנה השופטת דיון זה.
ב"כ בית החולים טען כי הפקודה לא חלה על חסמים מסוג זה. כמו כן טען על פי חוק המקרקעין ניתן ללמוד על היקף התפרסותה של זכות הבעלות במקרקעין, ואף על עוצמתה, וכמו כן מתוך חוק יסוד כבוד האדם וחירותו נשאבת ההגנה על זכות הקניין, כזכות חוקתית, שמחזקת עוד את המשקל של זכות הבעלות. אחת מזכויותיו של בעל נכס היא למנוע, בתוך שטחו, פגיעה בערכים שהם חשובים ומקודשים בעיניו. שלילת זכות זו אינה חוקתית.
השופטת קבעה כי זכות זו כשאר הזכויות אינה בלתי מוגבלת.
ועוד קבעה כי החסמים המדוברים נכנסים תחת פקודת הטלגרף ועל כן טעונים אישור מתאים. היות ולא נתקבל אישור זה, יוחזרו החסמים למשטרה. הרשיון דרוש לא רק עבור הפעלת המכשיר אלא גם עבור עצם ההחזקה בו, וזאת מכיוון שהפקודה מחייבת את הרשיון גם עבור "קיום" המכשיר בידי המחזיק בו.
בש 3088/03 בית חולים לניאדו נ' משטרת ישראל נתניה
למדור דיני מקרקעין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.